top of page

Відкриття пам'ятної дошки

Сьогодні 26 квітня 2024 року у Птицькій гімназії відбулося відкриття пам'ятної дошки колишньому учню - Герою Степану Дацюку.

 Повернувся на щиті з під далекого с.Роботине Запорізької області, у серпні 2023 року. Все село, від малого до найстаршого, зустрічали його стоячи на колінах, службу за його безсмертну душу служив собор із 10 священників, всі співчували родині, в кожного душа розривалася від болю. І мабуть кожен запитував, чи хотів простий сільський хлопець, працьовитий і щирий такої сумної шани, чи хотів, таким молодим стати героєм. Мабуть – ні, бо він мав для кого жити, разом з ким радіти життю. Бо удома на нього чекало двоє діточок, дружина. Це у їх колі, та в колі майбутніх онуків, в своїй хаті і в глибокій старості він би волів зустріти останні хвилини. Але жорстокий ворог вирішив по іншому, він знищив і це досить молоде життя. Відібрав і в маленьких Іванни та Сергія їх, як вони любили називати Степана, татусика.

І зовсім не такої долі хотів Степан для своїх діточок, бо сам пив з дитинства гірку чашу напівсироти. А його зараз так не вистачає його дітям. Він не пограє футбол з Сергійком, який вже зараз є майстерним гравцем. Не проведе розумничку Іванку до вишу, не поблагословить діточок перед вінцем, не візьме на руки майбутніх онуків, не розповість їм історію свого життя, своїх воєнних буднів.

  Чи міг Степан уникнути такої долі у такий страшний для країни час. Мабуть ні, бо звик виконувати свій обов’язок, працювати, не покладаючи рук, нікому не відмовив у жодній просьбі. Тому слухняно пішов воювати, захищати свою родину, свою сім’ю, діточок.

Сумним є його сьогоднішнє повернення до рідної школи. Він став у ряд із тими Янголами, які уже приєдналися до небесних охоронців нашої шкільної родини.

Щиро дякуємо за виготовлення пам'ятної дошки депутату Рівненської обласної ради Олександру Володимировичу Дехтярчуку. Слава Україні! Героям слава! Слава нашому Герою Степану Дацюку!



0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page